အေထြေထြဗဟုသုတမ်ားနွင့္ ထူးျခားဆန္းျပားသတင္းမ်ားမွ်ေဝျခင္း

ဤဘေလာဂ့္ဆိုဒ္သည္ ဆိုင္မြန္စာၾကည့္ဆိုဒ္၏ ပရိတ္သတ္မ်ား တက္ေရာက္ ဖတ္႐ႈျခင္း လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ထပ္မံတိုးထားေသာ ဆိုဒ္ပြား တစ္ခုသာ ျဖစ္ပါသည္။

Tuesday, March 8, 2016

မိုက္ခ႐ုိေ၀့ဖ္ထဲ ၾကက္ဥ ထည့္ျပဳတ္၍ မ်က္စိ ၂ လံုး ကြယ္ခဲ့ရ




တ႐ုတ္ႏိုင္ငံသား တစ္ဦးဟာ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ဖ္ (အစာေႏႊးစက္) ထဲမွာ ၾကက္ဥျပဳတ္မိတဲ့ အတြက္ ေပါက္ကြဲမႈ ျဖစ္ပြားၿပီး မ်က္စိ ၂ ဘက္လံုး ကြယ္သြား ခဲ့ရတယ္လို႔ www.siamupdate.com သတင္းမွာ ေဖာ္ျပ ပါတယ္။

တရုတ္ႏိုင္ငံက အသက္ ၃၀ ရြယ္ ဖခင္တဦးဟာ သားျဖစ္သူ ေက်ာင္းမသြားခင္ စားဖို႔ ၾကက္ဥ ကို ေရဇလံုထဲ ထည့္ၿပီး မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲ ထည့္ထား ခဲ့ပါတယ္။

၂ မိနစ္ေလာက္ အၾကာ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ထဲမွာ က်ယ္ေလာင္တဲ့ အသံၾကား လိုက္ရၿပီး သူက မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္ အဖံုးကို ဖြင့္လိုက္တဲ့ အခါမွာ ေပါက္ကြဲစေတြ မီးဖိုေခ်ာင္ တခုလံုး ျပန္႔က်ဲေအာင္ လႊင့္စင္လာၿပီး သူ႔မ်က္စိ ၂ ဘက္လည္း ေပါက္ကြဲ စေၾကာင့္ မီးစနဲ႔ အထိုးခံရသလို ပူေလာင္ ေနတယ္လို႔ ေျပာပါတယ္။

ေဆး႐ုံေရာက္တဲ့ အခါ ဆရာ၀န္က သူ႔မ်က္ခြံေရာ မ်က္လံုးေရာ ၂ ဘက္လံုး ျပင္းထန္စြာ ဒဏ္ရာရတဲ့ အတြက္ ကြယ္သြား ၿပီလို႔ ေျပာပါတယ္။

ဒီလိုျဖစ္ရတဲ့ အေၾကာင္းကေတာ့ ၾကက္ဥကို ရိုးရိုး မီးဖိုနဲ႔ ျပဳတ္တဲ့ အခါမွာ အပူခ်ိန္ေတြဟာ ျပင္ပကေန အတြင္းသို႔ စီး၀င္ၿပီး မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္နဲ႔ ျပဳတ္ရင္ေတာ့ အဲဒါနဲ႔ ဆန္႔က်င္ဘက္ အပူခ်ိန္ေတြက အတြင္းပိုင္း ကေန အျပင္ကို စီးထြက္တယ္လို႔ ဆရာ၀န္က ေျပာပါတယ္။

မိုက္ခရိုေ၀.ဖ္ထဲက ၾကက္ဥဟာ အတြင္းဘက္မွာ အပူရွိန္ေတြ ျပင္းထန္ လာျပီး သိပ္သည္းတဲ့ ၾကက္ဥခြံကို ေဖာက္ထြင္းဖို႔ႀကိဳးစားတဲ့ အတြက္ ၾကက္ဥခြံ တုန္ခါလာေၾကာင္း၊ ဇလံုထဲမွာ ရွိတဲ့ ေရအပူ ခ်ိန္လည္း ျမင့္လာျပီး အေငြ႔ပ်ံ သြားတဲ့ အတြက္ ၾကက္ဥရဲ႕ အပူကို ထိန္းညႇိေပးႏိုင္စြမ္း မရွိေတာ့ဘဲ ျပင္းထန္တဲ့ ေပါက္ကြဲမႈ ျဖစ္ပြားရတာလို႔ ဆိုပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္ မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္နဲ႔ ၾကက္ဥျပဳတ္မယ္ ဆိုရင္ ၾကက္ဥကို ဇလံုထဲ ေခါက္ထည့္ၿပီး အႏွစ္ကို လည္း အေပါက္ေဖာက္ ေပးသင့္ေၾကာင္း၊ ၾကက္ဥ စြပ္ျပဳတ္၊ ဒါမွမဟုတ္ ပူတင္းဖုတ္မယ္ ဆိုရင္လည္း ၾကက္ဥကို အပ္သြား ဒါမွ မဟုတ္ သြားၾကားထိုးတံနဲ႔ အေပါက္ေဖာက္ ၿပီးမွ ျပဳတ္ကာ အဖံုးကို လံုေအာင္ ဖံုးသင့္ေၾကာင္း ေျပာသြား ပါတယ္။

by ဒီဗီြဘီ

Originally published at - http://burmese.dvb.no/archives/138638


1 comment:

  1. ႀကိဳက္ႏွစ္သက္မိပါတယ္

    ReplyDelete

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...