သင့္ အေနနဲ႔ အေၾကာင္း အရာ တစ္ခုကို သင္ယူမႈ ျပဳလုပ္တဲ့ အခါမွာဆိုရင္ ကိုယ့္ရဲ႕ ပင္ကုိယ္ သင္ယူႏုိင္မႈ စြမ္းရည္ကို အျမန္ဆံုး အရွိန္ႏႈန္း ေရာက္ေအာင္ ျမွင့္တင္ေပးဖို႔ အတြက္ ျပဳလုပ္ရမယ့္ အခ်က္ငါးခ်က္ရွိပါတယ္။ ဒီအခ်က္ငါးခ်က္ကို လိုက္လံႀကိဳးပမ္းၿပီး သင္ယူစရာရွိသမွ်ကို အေကာင္းဆံုးသင္ယူႏုိင္မယ္လုိ႔လည္း ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။
အခ်ိန္ကုန္ သက္သာေစမယ့္ နည္းလမ္းကို ေရြးခ်ယ္ သင္ယူပါ
သင့္အေနနဲ႔ အတတ္ပညာတစ္ခုခုကို သင္ယူေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကိုယ့္အတြက္ အခ်ိန္ကုန္သက္သာၿပီး အက်ိဳးရွိေစမယ့္ နည္းလမ္းကို ေရြးခ်ယ္သင္ယူသင့္ပါတယ္။ နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ စမ္းသပ္သင္ယူၾကည့္ပါ။ လက္ေတြ႕ ၊ စာေတြ႕ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးနဲ႔သင္ယူၾကည့္ပါ။ သင့္အေနနဲ႔ ဘယ္နည္းလမ္းက အခ်ိန္ကုန္အသက္သာဆံုးျဖစ္သလဲဆုိတာကို ေတြ႕ရွိလာပါလိမ့္မယ္။ အခ်ိန္တိုအတြင္း တတ္ေျမာက္ႏုိင္တဲ့နည္းလမ္းေတြ႕ထားၿပီဆိုရင္ေတာ့ စတင္ၿပီး လုပ္ေဆာင္လိုက္ပါေတာ့။
၈၀ / ၂၀ စည္းမ်ဥ္းကို အသံုးခ်ပါ
ဒီစည္းမ်ဥ္းကေတာ့ အီတလီစီးပြားေရးပညာရွင္ ပရီတိုရဲ႕နည္းလမ္းတစ္ခုပါ။ သင့္ဘက္က ၂၀ ရာႏႈန္းေလာက္ အားပိုစိုက္တာနဲ႔ ရလဒ္က ၈၀ ရာႏႈန္းေလာက္အထိ တိုးတက္ေနတယ္ဆိုတာကို သတိျပဳပါ။ ဒီစည္းမ်ဥ္းကေတာ့ သင္ယူမႈအပိုင္းမွာလည္း အက်ိဳးရွိေစပါတယ္။ ၂၀ ရာႏႈန္းေလာက္ ႀကိဳးစားသင္ယူလုိက္တာနဲ႔ ၈၀ ရာႏႈန္းေလာက္ ပိုၿပီး အက်ိဳးရွိလာတာကိုေတြ႕ရပါလိမ့္မယ္။
လက္ေတြ႕ျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္ သင္ယူပါ
လက္ေတြ႕ျပဳလုပ္ျခင္းက မွတ္မိအလြယ္ဆံုးနည္းလမ္းတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ သင့္အေနနဲ႔ စာဖတ္ရႈရာကေနၿပီး ၁၀ ရာႏႈန္းေလာက္သာ သင္ၾကားမႈကို မွတ္မိႏိုင္ၿပီး အုပ္စုလုိက္ ေဆြးေႏြးတာကေန ၅၀ ရာႏႈန္းအထိ တိုးတက္ေစပါတယ္။ လက္ေတြ႕ျပဳလုပ္ျခင္းကေနၿပီးေတာ့ သင္ၾကားတတ္ေျမာက္မႈကို ၉၀ ရာႏႈန္းအထိ တိုးတက္လာေစပါတယ္။
ဆရာေကာင္းတစ္ေယာက္ေတာ့ ရွိေနပါေစ
ဘယ္ပညာကို သင္သင္ နည္းျပဆရာေကာင္းတစ္ေယာက္ေတာ့ လုိအပ္ပါလိမ့္မယ္။ သူတို႔က ကုိယ္သင္ၾကားမယ့္ ပညာမွာ အေတြ႕အၾကံဳရင့္ၿပီးျဖစ္တာေၾကာင့္ သင့္အေနနဲ႔ ရင္ဆုိင္ရႏုိင္တဲ့အခက္အခဲေတြကို ေက်ာ္လႊားသြားႏိုင္ေအာင္ ဆရာေကာင္းေတြက လမ္းျပႏုိင္ပါတယ္။
ကိုုယ့္လုပ္ေဆာင္ခ်က္ေတြကို ျပန္သံုးသပ္ေနပါ
ကိုယ္လုပ္လာတဲ့ နည္းလမ္းဟာ မွန္/မမွန္ဆိုတာ အျမဲေလ့လာေနပါ။ ကိုယ္သင္ၾကားေနတဲ့ လမ္းေၾကာင္းမွာ အမွားအယြင္းအနည္းငယ္ရွိတယ္လို႔ ယူဆရတာနဲ႔ အေပၚက ဆရာကုိ အကူအညီေတာင္းပါ။ မိမိကုိယ္ကို ယွဥ္ၿပိဳင္တာက သူမ်ားေတြနဲ႔ ယွဥ္ၿပိဳင္တာထက္စာရင္ သင္ယူမႈကို ပိုခရီးေရာက္ေစႏိုင္ပါတယ္။
Ref : LifeStyles
Originally published at - http://health.thithtoolwin.com/2016/04/blog-post_66.html
No comments: